Bästa privatlånen på nätet

Posted by admin on februari 06, 2014
Ekonomi, Låna pengar

privatlån på nätetPrivatlån är en låneform där du kan låna upp till ca 350.000 kr helt utan säkerhet. Själva låneformen är inte ny på något vis men namnet privatlån är den nya benämningen av det som tidigare kallades för blancolån. Innan kreditbolag började marknadsföra privatlån på nätet så fick man ansöka om blancolån på banken, vilket man fortfarande kan göra. Anledningen till att man började kalla låneformen för privatlån, är för att blancolån helt enkelt lät för komplext och det blir enklare att marknadsföra lånet då namnet i sig talar om vad det är för lån, nämligen ett lån för privatpersoner.

Banker som erbjuder privatlån

På senare år har det dykt upp flera mindre banker och kreditbolag som ICA Banken, Bank Norwegian, Wasa Kredit och många fler. Dessa kreditbolag är mer kända som helt andra företag i botten men som blivit så pass stora att de kunnat starta en bankverksamhet. Många av dessa nya banker har blivit riktigt populära och faktiskt ökat konkurrensen rejält för de stora bankerna. Fördelen med ett privatlån är att man kan använda pengarna till vad man vill utan att behöva motivera lånet eller sätta det man köper som säkerhet, som ett bolån. Man kan använda lånet till att resa, köpa en bil eller vad man vill.

SverigeKredit kan man jämföra kreditbolag och olika lån som kan ansökas på nätet. Om du vill se alla kreditbolag som jag pratar om så finns det en särskild sida med alla privatlån i Sverige. Där kan man jämföra räntor, belopp och mycket mer samt läsa recensioner om varje kreditbolag.

 

Comments are closed.