Planen om att bli Svensk miljonär

Posted by admin on januari 22, 2014
Bli miljonär, Ekonomi

Det kan låta väldigt långsökt och närmast orealistiskt att planera en så komplicerad och stor sak som att bli miljonär i vårt avlånga land. Sverige är generellt ett land med välfärd men det betyder inte att det är lätt att bli miljonär, snarare tvärt om. Med de rådande skattelagarna i landet och de få inkomstvägarna som finns så möts man av starkt motstånd när man försöker spara pengar och bygga upp en större buffert, speciellt en så stor buffert som 1 miljon Svenska kronor.

1 miljon

Att låna pengar för att bli miljonär är givetvis inget alternativ, även om det är det enda sättet för en del att införskaffa ägodelar till det stora värdet. Att låna pengar skapar inte en tillgång, det skapar en skuld som måste återbetalas och när den är återbetalad så är man kanske inte miljonär längre. Att dessutom låna 1 miljon kronor av banken utan motivering är helt omöjligt och om man ska låna på nätet så är det största lånet man kan få ett privatlån på ca 350.000 kr. Därför har jag börjat smida på planen att bli miljonär med minst 1 miljon kronor i pengar på kontot. Omöjligt? Nej, men allt annat än lätt, man får ingenting gratis och antingen handlar det om att lägga ner enormt mycket arbete eller att förlita sig på turen.

Jag bloggar om olika metoder som man kan använda sig av för att spara till 1 miljon, men ingen av metoderna är idiotsäker, det finns alltid risker och framför allt så krävs det uppoffringar och disciplin för att lyckas med planen. Det kommer ta tid (om du inte har tur) och du kommer inte kunna leva i lyx och flärd under tiden. Hela planen med att bli miljonär går förstås ut på att få så pass mycket tillgångar att man kan placera sina pengar och få en avkastning som drygar ut ekonomin rejält, det handlar alltså inte om att spara ihop till en miljon för att sedan sätta sprätt på den direkt.

Comments are closed.