Har du tålamodet för att bli miljonär?

Posted by admin on december 31, 2014
Bli miljonär, Ekonomi, Spara pengar

tålamod för att spara till 1 miljonPrecis som med allt i livet så är början alltid tuffast. Det spelar ingen roll om det handlar om att spara ihop mycket pengar, att komma igång med träning eller andra stora projekt, det tar alltid emot i början när man står på noll. För att man inte ska tappa hopp och engagemang så krävs det att man sätter upp delmål, att man förstår processen och att man framför allt har tålamod.

Förstå och acceptera läget

Att bli miljonär  i Sverige är inte omöjligt, det är trots allt lättare än i andra länder då den Svenska kronan är en relativt billig valuta. Tänk dig att försöka bli miljonär i t.ex Storbritannien, det skulle ta 10 gånger så lång tid. Om du just nu sitter med några tusen på kontot och drömmer om att bli miljonär så ska du sluta drömma, ta beslut och sätta igång.

Det är en lång process att spara ihop till en miljon kronor men det är jut början som är tuffast. När du sparat ihop 5000 kr så känns det fortfarande väldigt futtigt i förhållande till en miljon, det samma kommer du känna när du har 10.000 kr och 20.000 kr. Det är när du börjar närma dig 100.000 kr som du verkligen börjar känna vittring. Förstå att du kommer känna så här så att du är beredd på motgångarna.

Sätt upp delmål

Det slutgiltiga är naturligtvis att spara ihop 1 miljon kronor, men för att du ska få dina mentala belöningar på vägen och ha tålamodet så krävs det att du sätter upp delmål. Börja med ett litet mål i början, t.ex att nå 10.000 kr. När du nått det första målet så sätter du ett nytt mål, t.ex 100.000 kr. Det viktiga här är att du också gör upp en plan för hur du ska få dina 10.000 kr att växa sig till 100.000 kr. Du kan t.ex planera att spara en viss mängd av din inkomst och att även investera dina 10.000 kr som du redan sparat ihop.

När du nått 100.000 kr så har du kommit en bra bit på vägen och med rätt sparande, investeringar och annat så kommer det att gå fortare ju mer pengar du lyckas spara ihop. Du kan alltså få dina pengar att generera pengar och när du har 100.000 kr på kontot så är det hög tid att göra smarta investeringar som ger hög avkastning och som inte leder till alltför höga risker.

Det är omöjligt att säga hur lång tid det tar att spara ihop till en miljon men kom bara ihåg att det går sakta i början och sedan går det fortare och fortare ju mer pengar du sparar. Sunt sparande och god ekonomi leder allt som oftast till blodad tand och när du känner att du börjar få gott om pengar så vill du bara ha mer och du kommer bli ännu mer noggrann med ditt sparande och i din ekonomi.

Comments are closed.