Hög eller låg risk

Posted by admin on juni 17, 2015
Bli miljonär, Låna pengar, Spara pengar, Vinna pengar

Risk med att låna och satsaDet jobbigaste med att planera att bli miljonär, handlar om tid och arbete. Att spara till en miljon kronor tar alltid tid, om man nu inte har en väldigt tur och vinner en stor summa pengar. Tiden är väldigt jobbig, speciellt i början och därför är det många som börjar fundera på alternativa sätt för att snabbare spara ihop en summa pengar.

Tid har en relation till risk

Om man vill vara säker på att pengarna kontinuerligt kommer att växa, så måste man ha en långsiktig plan där man inte tar några risker. Risker i detta fallet innebär att man kan ta ett beslut som gör att man i stället förlorar pengar. En sak kan vi direkt reda ut och det är att det alltid tar tid att spara ihop en miljon kronor, utan att ta någon risk.

Om man däremot är våghalsig och villig att offra det kapital man har, så kan man naturligtvis ta en större risk. Med detta menas att man kan spela något för att försöka vinna, att man investerar en summa pengar i något som är förenat med hög risk, t.ex aktier osv. Det kan också innebära att man lånar pengar för att göra en större satsning, i hopp om att ha tur och snabbt tjäna en större summa pengar.

Dåliga alternativ och beslut

Vi har inget emot risker men det finns gränser för vad vi tycker är vettiga och mindre vettiga risker. Vi har bl.a erfarenhet av personer som har lånat pengar med snabblån för att satsa ett antal tusen kronor på spel, aktier eller annat. Att låna pengar, oavsett vad det är för lån, är rent av dumt och om du har otur så försämras förutsättningarna markant för att lyckas.

Att dra på sig skulder i hopp om att bli rik är överlag det dummaste beslut man kan ta. Att låna pengar utan att ha några pengar är över huvud taget ett mycket dåligt beslut. Därför vill vi starkt avråda från att ta någon form av lån för sådana ändamål, oavsett om det är ett snabblån på ett par tusen kronor eller ett större privatlån.

Bra alternativ och beslut

Det bästa alternativet är alltid att jobba ihop ett kapital som du sedan kan använda för att göra satsningar med mer eller mindre risk. Att låta pengarna ligga på ett sparkonto är idag inget bra alternativ ändå, speciellt då räntan är så extremt låg. Det bästa du kan göra är att skaffa ett kapital och sedan satsa det kapitalet i fonder, gärna fonder med medelhög risk som har en historiskt bra avkastning.

Ett exempel på bra fonder är s.k aktieindexobligationer, som är större fondpaket som innehåller en större mängd företag och branscher inom en viss nisch. Exempel på en sådan fond kan vara:

Sverige fond – Du satsar pengar på utvecklingen av svenska företag.
Europa fond – Du satsar pengar på utvecklingen av Europeiska företag.
USA fond – Amerikanska företag
osv….
Det finns även andra sorters fonder som t.ex Innovations fonder, innehållande företag som ideligen presenterar innovativa lösningar och produkter. Exempel på dessa kan vara Apple, Microsoft, biltillverkare och mycket mer där nya produkter och framtida lösningar tas fram.

Tala med din bank för att få råd om placeringar och följ duktiga experter som tipsar om investeringar på nätet.

Comments are closed.