Investera smart och strategiskt

Posted by admin on januari 05, 2015
Bli miljonär, Ekonomi

investera smartOm du läst våra artiklar på hemsidan så har du säkert förstått att de första trappstegen är tuffast, att spara ihop till den första högen med pengar. Men när man väl har fått sina första 50.000 – 100.000 kr så börjar tanden bli blodig och som man brukar säga, ”Mycket vill ha mer…”.

I detta läget är det helt rätt att försöka investera de sparade pengarna, för att generera mer pengar snabbare. Det är dock viktigt att man tänker sig för och att man strukturerar sina investeringar på ett smart sätt.

Lägg inte alla ägg i en korg

Om du t.ex har 100.000 kr att investera, så ska du välja 5 olika saker att investera i. Du ska naturligtvis välja 5 saker som du verkligen tror på och du ska göra en ordentlig förundersökning kring investeringen innan du gör den.

Om du tänker investera i aktier så välj 5 olika aktier i stället för att satsa alla ägg i en kort. Om en eller två av aktierna skulle gå dåligt och resten bra så är ändå chansen att du tjänat pengar högre. Förhoppningsvis så går alla aktierna bra och du tjänar mycket pengar snabbt.

Håll undan revansch suget

Om du av någon anledning skulle göra en dålig investering och förlora en hel del pengar, akta dig då för revansch suget och satsa inte allt du har direkt. Lägg upp en ny plan för hur du ska tjäna tillbaks alla pengar du förlorat och lär dig i stället av dina misstag.

Om du är väldigt osäker kring investeringar så bör du bara börja med en liten del av dina sparade pengar. Se det som ”skolpengar” där dina misstag i så fall kostar dig en mindre summa.

Comments are closed.