Långsiktig miljon – Spara pengar smart

Posted by admin on februari 10, 2014
Bli miljonär, Ekonomi, Spara pengar

Om man ska lyckas med att spara ihop till en miljon kronor så krävs det ett par grundläggande saker. Man måste ha en stabil inkomst som är så pass stor att man har möjlighet att lägga undan en viss summa pengar varje månad och man måste vara noga med sin ekonomi så att man inte köper allt för onödiga saker och betalar onödigt för mycket för det man köper. Metoden att helt enkelt spara ihop till en miljon kronor kan kännas väldigt avlägsen och det är i början som det känns tyngst. Jag kan säga att man redan känner hopp när man kommit upp i 50.000 kr på sitt sparkonto och oavsett om man når sitt mål och sin plan så har man byggt upp en ekonomisk trygghet som bara den gör att man mår bra och slipper oroa sig för pengar.

Utgifter är lika viktiga som inkomster

rabattkoderMan måste givetvis ha en tillräckligt hög inkomst som gör att man få pengar över när alla räkningar är betalda. Om man inte har de förutsättningarna så har man två val, antingen byta inkomstkälla eller dra ner på utgifterna. En sak som alltid är viktig att tänka på är att vara prismedveten när man handlar saker. Man måste få köpa saker, shoppa och leva under tiden som man sparar pengar och om man gör det smart så får man mer pengar över att lägga undan till sin miljon. Först och främst så ska man alltid kolla priserna på nätet innan man handlar något, oavsett vad det gäller för produkter. Det är nästan alltid billigare att handla elektronik, kläder, möbler, mat och mycket mer på nätet. Det absolut smartaste sättet är att hålla koll på rabatter och erbjudanden som finns att ta del av på nätet. Det finns till och med speciella portaler som listar alla rabatter, erbjudanden, kampanjer och rabattkoder från alla stora nätbutiker, en av dessa är Discounter som är en av de bästa sidorna. Genom att hålla sig uppdaterad på rabattkoder och erbjudanden så hittar man alltid det man letar efter till de absolut lägsta priserna.

Exempel på att handla smart

Låt säga att du handlar kläder för 1000 kr i månaden. Det är vanligt att man kan få mellan 20-70% rabatt genom att använda rabattkoder och/eller erbjudanden när man handlar kläder. Vi räknar lågt och säger att du sparar 30% i rabatt, vilket motsvarar 300 kr i detta fallet. Om du sparar 300 kr varje månad så blir det 3600 kr om året. ”Många bäckar små blir en stor å” brukar det heta.

 

Comments are closed.